Videotraining - les2

Onderwerp bedenken

Als je weet voor wie jij de video wilt opnemen, is het goed om van te voren het onderwerp te bepalen. Een onderwerp uitkiezen moet zorgvuldig gedaan worden, zodat het voor beide partijen een win-win situatie is.

Partij 1: Jij als expert moet het onderwerp door en door kennen, zodat je hier een aantal minuten met voldoende waarde over kunt spreken.

Partij 2: Jouw kijkers moeten ook feeling met het onderwerp hebben, zodat zij vanaf de eerste tot de laatste seconde je video willen blijven zien.

Als één van de twee partijen twijfelen over het onderwerp, dan zal het automatisch niet het gewenste resultaat behalen.

Oftewel waar hebben jouw kijkers op dit moment de meeste behoefte aan of waarover gaan de meest gestelde vragen? Het is verstandig om het onderwerp zo dicht mogelijk bij de behoefte van jouw doelgroep te houden. Zo krijg je de beste aansluiting en blijft je verhaal het beste hangen bij de kijkers.

In de tweede video, van deze video training, ga ik helpen om het juiste onderwerp uit te kiezen.

Video opdracht

Welke onderwerpen (over je vakgebied) komen gelijk in je op? Schrijf die voor jezelf op, zodat je deze waardevolle informatie niet verliest of vergeet. Door dit in één keer groter aan te pakken, gaat dit je tijd opleveren.

Vertel, over welke onderwerpen ga jij video’s maken?

Copyright © 2021,  Echt Presenteren   I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy