podcasttraining - bonus

Presenteren met de microfoon

Spreken met een microfoon voor je neus, hoe doe je dat? Dit ga ik je vandaag vertellen met deze bonus les.

Waarom? Het gebruik van een microfoon is één van de materialen die je nodig hebt bij de opname. Het draait immers alleen maar om het geluid en dat moet helder en prettig zijn. Oftewel niet te zacht of met achtergrondruis, toch? Dat is super vervelend.

Vandaar dat ik het belangrijk vind om je nog extra microfoon tips te geven. Hier zijn ze...

De bonus video: Presenteren met een microfoon

De podcast aflevering:

Spreken uit je ervaring

De presentatie inhoud kan bestaan uit je vakkennis, maar ook uit je eigen ervaringen die jij als persoon en/of ondernemer hebt meegemaakt. Hiermee ga jij je doelgroep ontzettend inspireren. Benieuwd hoe je dit kunt doen voor je eigen reeks? Beluister dan deze podcast aflevering.

Podcast opdracht

Ga starten! Je hebt deze gratis podcast serie doorlopen en daarom is het nu de hoogste tijd dat je ook daadwerkelijk gaat doorpakken. Niet meer twijfelen of podcast wel of niet iets voor je is, want voor ieder vakgebied is er een podcast behoefte.

Wat voor mij werkt, is een notitieboekje. Deze staat vol met titels en de daarbij behorende onderwerpen en tips. Als ik weer nieuwe inspiratie heb, schrijf ik ze er direct bij. Als ik dan een nieuwe aflevering ga opnemen dan hoef ik niet eerst te brainstormen. Nee, ik kan direct beginnen want ik heb een boekje vol met onderwerpen.

Oftewel, ga starten met het opschrijven van waardevolle onderwerpen. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken voor je blogs, social media berichten en je video's. Handig om alles bij elkaar te hebben, zodat jij je tijd zo gunstig mogelijk spendeert qua voorbereiding.

Nog een kleine opmerking, ondertussen gebruik ik niet meer de microfoon (Snowball) die je in de video's ziet. Je hebt ongelofelijk veel keuze qua microfoons.

Mocht je nog op zoek zijn naar een microfoon, dan raad ik je aan om naar YouTube video's te kijken waarin ze de nieuwste microfoons voor je hebben uitgetest. Door mijn zoektocht heb ik in 2019 de HYPERX QUADCAST MICROPHONE gekocht. Deze is ook nog steeds verkrijgbaar. Maar wat ik zeg, de keuze is reuze en koop er één waarvan jij zelf het geluid prettig vindt.

Verder wens ik je natuurlijk succes en heel veel plezier met het bedenken en het inspreken van je podcast afleveringen.

Met sprekende groeten,

Martiena de Graaf

Presentatie Community

Denk je nu, ik wil nog wel wat meer inspiratie over hoe ik moet beginnen aan de voorbereiding tot aan het opnemen zelf? Of zou je met andere ondernemers in contact willen komen die ook bezig zijn met hun (online) presentatie?

Dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan de Presentatie Community: van bescheiden naar zelfverzekerd presenteren. Wekelijks behandel ik een presentatiethema, deel ik daar tips over en kom ik er live over spreken. Daarnaast interview ik ook iedere week een andere ondernemer met ECHT L!VE. Hierdoor kun jij jezelf laten zien als ondernemende expert.

Ook mag je bij de community nog meerdere podcast vragen stellen. Dan zal ik en/of de leden op je bericht reageren. Ook dit is een manier om aan nieuwe waardevolle informatie te komen.

Copyright © 2021,  Echt Presenteren   I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy