podcasttraining - les 1

Waarom starten met podcast?

Als je gaat starten met podcast afleveringen, dan is het goed dat je precies weet waarom je wilt gaan beginnen. Naast dat je nieuwe klanten wilt aantrekken met je opnames, zal er toch nog wel een reden zijn waarom je ze gaat opnemen? Denk bijvoorbeeld aan, dat je wilt leren hoe je langer gaat spreken over je vakgebied of dat je meer persoonlijke ondernemers verhalen wilt delen.

Nog een ander belangrijk detail om goed voor ogen te houden is, wie zijn de luisteraars? Voor wie ga jij de opnames maken, wie wil jij aanspreken en verder helpen met jouw vakkennis?

Als je weet wie de luisteraars zijn, wie jouw doelgroep is, dan kun je ze altijd persoonlijker en directer aanspreken. Jij kent ze (als het goed is) door en door. Ga het bijvoorbeeld hebben over hun worstelingen en pijnpunten op jouw vakgebied. Zij voelen zich hierdoor gehoord en aangesproken. Want hoe weten zij anders dat zij de perfecte kandidaten zijn die door jou verder geholpen gaan worden?

De eerste video gaat over: De voorbereiding van je eigen podcastreeks

Podcast opdracht

Vertel, waarom en voor wie wil jij podcast afleveringen opnemen? Wie wil jij, dat zich aangesproken voelt? En wat ga jij er bewust aan doen, om de luisteraars centraal te zetten tijdens je opname?

Ik ben zeer benieuwd naar jouw doelgroep. Wie wil jij verder helpen door middel van jouw diensten en/of producten?

Laat dit weten door het formulier hieronder in te vullen. Kom maar door met jouw specifieke doelgroep.

Welkomstcadeautje...

P.S. Heb jij het welkomstcadeautje ook gezien? Dit ging over de cursus: Lanceer in één week je Podcast kanaal. Dit is een mooie aanvulling op deze gratis podcasttraining.

Wanneer jij namelijk je podcast afleveringen hebt opgenomen, dan kun je ze direct doorzetten op Anchor. Daarnaast ga je ze ook verwerken in je eigen marketing strategie.

Oftewel wil jij in korte tijd je eigen podcast kanaal lanceren en optimaliseren, zodat het audio platform Anchor voor jou gaat werken? Doe dan mee aan deze Podcast cursus voor slechts 10 euro. Je bespaard onnodig veel tijd door de stappen die ik eenvoudig en beknopt met je deel.

Copyright © 2021,  Echt Presenteren   I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy