Echt Presenteren

DAT KUN JE LEREN...!

Presenteren kun je leren, dit is mijn motto die ik dolgraag deel met ondernemers. Ik vind het namelijk altijd zo jammer dat je niet in je eigen presentatiekracht gelooft. Ook al is dit makkelijker gezegd, dan gedaan. Daarom ben ik blij dat jij hebt meegedaan aan deze presentatie training.

Op deze pagina heb ik alle oefeningen verzameld. Je kunt hierdoor de oefeningen die je nog niet hebt gedaan, in je eigen tijd alsnog doen. Bewaar deze pagina goed, zodat je die over een x-periode nog een keer op je gemak kunt herhalen.

Aan de onderkant van deze pagina heb ik nog een presentatie opdracht voor je klaar staan. Met deze presentatie training had ik namelijk maar één doel voor ogen en dat was om jou bewust te laten worden over jezelf. Vandaar dat er nog een ‘bewust maak’ oefening voor jou klaar staat.

Succes en veel plezier met alle oefeningen 😉

Liefs!


De oefeningen

1 - Ga staan in je presentatiekracht

2- Zet je doelgroep centraal

3 - Bewuste houding + 'ik ben succesvol'

4 - Prentenboek verhaal

5 - Jezelf voorstellen

6 - Ik kan echt presenteren, omdat.....

Bij oefening 6 staan alle stemoefeningen: Rode Martini met ijs


Nog een verrassing...

Zou jij nog wat meer inzicht willen krijgen in je eigen presentatievaardigheden? Dan heb ik nog een leuke opdracht voor jou in petto. Zoals je ondertussen wel doorhebt, vind ik het belangrijk dat je bewust wordt ‘over en van’ jezelf. Dit is de enige manier als jij jezelf nog verder wilt ontwikkelen.

OPDRACHT: MAAK EEN RAPPORT OVER DE TWEE WEKEN 

Pak een pen en a4 papier, maak daarop 8 vakjes van (2x4). Je gaat een eigen rapport over je eigen presentatievaardigheden maken aan de hand van de E.C.H.T. Methode.

Elke 2 horizontale vakken horen samen tot een letter. De vakken aan de linkerkant horen bij de eerste week en die aan de rechterkant bij week twee. Je gaat jezelf cijfers geven tussen de 0 – 5.

Denk weer even terug aan de opsomming hieronder.

  • Waar ben je tevreden over..?
  • Waar kun je nog sterker in worden..?
  • Waarin heb jij jezelf positief verrast..?

Welke cijfers ga jij jezelf dan geven? Wees niet te kritisch naar jezelf, maar wees positief eerlijk.

Het is goed om regelmatig naar je eigen presentatievaardigheden te kijken. Hierdoor ga je ook groei zien, waardoor je weer een nieuwe boost voor je zelfvertrouwen krijgt.

Neem jezelf niet te serieus, maar ZIE de mooie ontwikkeling die je al binnen twee weken hebt doorgemaakt.


Stuur je rapport door...

Nogmaals bedankt voor je deelname!
Ik hoop dat je mooie inzichten over jezelf hebt gekregen.

Copyright © 2021,  Echt Presenteren   I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy