Oefening 4

Overtuigend je tekst overbrengen

En we zijn weer terug! Hoe gaat het nu met je? Vorige week hebben we het vooral gehad over jou als persoon/ ondernemer/ spreker. Denk even mee terug aan de training deel 1 en de vervolg oefeningen. Heb je na dit (vrije) weekend nog nieuwe inzichten  gekregen?

Met nieuwe inzichten bedoel ik: waar ben je bewust over geworden? Welke nieuwe ontwikkelingen over jezelf zijn nieuw voor je? Door bewustwording kun je daadwerkelijk groeien. Anders blijf je maar ‘iets’ doen, zonder dat je weet wat je doet. Daarom vraag ik je ook om iedere dag je inzichten met me te delen. Hierdoor ga je leren om naar jezelf te kijken, van binnen te voelen en daardoor bewust te worden over je eigen presentatievaardigheden.

Vandaag gaan we vooral tijdens de oefening plezier maken. Ik heb er van genoten om deze oefening op te nemen. Het enige wat je nodig hebt is een prentenboek.

Onder de oefenvideo, zie je ook de zinnen staan die ik gebruik tijdens de oefening. Mocht ik te snel gaan en je wilt de zinnen met mij oplezen, dan kun je deze daar bekijken.

Nog even voordat je gaat beginnen, zet je hoofd uit… en alle remmen los.......

Ga experimenteren met je stem. Je kunt veel meer! Dankzij het trainen van je stem ga je meer luistercomfort bieden en dat is het mooiste voordeel die jij je publiek kunt geven.

Nog een klein puntje van aandacht over deze video. Ik dacht meerdere keren dat ik mijn microfoon op mute had gezet tijdens de oefening. Zeg maar zo, dat je mij niet zou kunnen horen. Dit bleek helaas achteraf niet het geval te zijn. Oftewel we doen de oefening volledig samen.


De zinnen

Welkom, welkom! Kom allemaal maar binnen. Het Sesamstraattheater gaat beginnen.

We praten vandaag over GEVOELENS en zo. Bereid je voor op een spetterende show!

Twee monsters dat zijn wij, één blauw en één rood.

Als we tot twintig tellen, dan voelen we ons heel GROOT.

Schattige poesjes, spaghetti met kaas, een pluizige deken, pizza’s met paprika’s, honing, roomijs en mijn goudvis, zo klein.

Donder en bliksem zijn eng, vind jij dat ook?
En ben jij misschien ook BANG voor een spook?
Wat doe jij als een tijger je wil eten?
Ik kruip dan onder mijn bed om alles te vergeten.

We zingen tralala en lachen hi-ha-ho! Wanner wij VROLIJK zijn, dan zie je dat zo!


Stuur je bevindingen vandaag door...

Hoe was dit? De afgelopen dagen zijn we dankzij de extra stemoefeningen al met je stem bezig geweest. Ik heb ze extra toegevoegd, zodat we alvast je stembanden rekken, zodat je meer winst behaald tijdens deze oefening.

Wat heb je bewust gevoeld in je stem? Denk bijvoorbeeld aan, stemvolume, tempo, articulatie, intonatie en/of de volledige manier van spreken.

Hieronder staat ook weer een nieuwe stemoefening voor je klaar. Start wel weer bij oefening 1 en 2,  voordat je verder gaat met de derde.

Tot morgen bij de volgende oefening.

Liefs!


Werken aan je stem

Copyright © 2020,  Echt Presenteren   I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy