Oefening 1

Ga staan in je eigen presentatiekracht!

Als jij jezelf overtuigend wil presenteren dan is de eerste stap, dat je in jezelf gaat geloven. Dat je jezelf serieus neemt en niet meer wegcijfert of verstopt. Dit is namelijk zonde, want hierdoor is het moeilijker om jou als spreker op je woord te geloven.

Het kan nu op het publiek overkomen, dat jij iets te verbergen hebt. Denk hierbij zoal aan, zenuwen, te weinig zelfvertrouwen, niet zeker zijn van de weergave van de inhoud en/of dat je twijfelt over hoe je de informatie overbrengt. Het publiek krijgt een raar onderbuik gevoel, zonder dat ze dit kunnen plaatsen. Vandaar ook dat het belangrijk is dat jij in jezelf gelooft.

In deze oefening gaan we het daarom volledig hebben over hoe jij naar jezelf kijkt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een leeg A4 papier en een pen.

Tijdens alle oefeningen van deze reeks is het belangrijk dat je niet vergeet dat alles wat je doet GOED is. Doe gewoon datgene wat als eerste in je op komt. Probeer al het overige EN je eigen mening over jezelf los te laten.

Laat het maar ontstaan.

Er gebeuren juist mooie dingen, wanneer je de druk eraf haalt. Juist dan ontstaan er mooie onvoorzienbare dingen!


Stuur je bevindingen vandaag door...

Wanneer je klaar bent met de oefening, dan zou ik graag drie bevindingen horen die jij door deze oefening hebt gekregen. Het enige wat je maar hoeft te doen is, hieronder de 3 punten opschrijven, je gegevens invullen en vervolgens op ‘versturen’ drukken.

Op dit mailtje zal ik niet persoonlijk reageren. Ik wil graag het proces vanaf de zijlijn volgen. Daarnaast zal ik met je informatie ook niets doen of delen met derden. Dit heeft puur te maken met het inzicht dat ik door je ‘bevindingen’ krijg. Op de donderdag bij deel 2, kan ik hierdoor gerichte vragen stellen.

Oftewel niet nadenken over je drie bevindingen, maar gewoon in steekwoorden opschrijven wat als eerste in je opkomt.


Bewaar het A4tje vol informatie, want die hebben we morgen weer nodig!

Ik hoop dat je mooie inzichten over jezelf hebt gekregen.

Tot morgen bij de volgende oefening.

Liefs!

Copyright © 2021,  Echt Presenteren   I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy