Oefening 2

Zet je doelgroep centraal

Vandaag staat jouw doelgroep centraal. Dit gaan we doen door verder te gaan waar we gisteren zijn gebleven. Daarom is het goed dat je de aantekeningen van oefening 1 bij de hand hebt.

Nogmaals, alles wat je doet is goed! Ga niet te veel nadenken of te lang piekeren. Het eerste antwoord is prima. Je kunt altijd deze oefeningen nog op een later moment herhalen.

Deze keer zal ik niet de gehele oefening met je meedoen. Dit omdat je dan niet ook naar mijn verhaal hoeft te luisteren. Dit scheelt toch tijd 😊 Mocht ik te snel gaan, dan kun je er altijd voor kiezen om me op ‘pauze’ te zetten.


Deel het proces

Ook vandaag mag je drie bevindingen met me delen. Vul hieronder het formulier in en dan komen de antwoorden bij mij terecht.

Alle antwoorden zijn goed, ga vooral niet moeilijk denken als het gaat over je steekwoorden. Door een steekwoord te schrijven, krijg ik direct een duidelijk beeld, omdat ik al snel begrijp waarvoor je welk steekwoord gebruikt. Oftewel ga niet te moeilijk denken en schrijf op, wat als eerste in je opkomt.

Ik hoop dat je mooie inzichten over jezelf hebt gekregen.

Zullen we ook nog werken aan je stem?
Hieronder heb ik ook nog een stemoefening voor je staan. De komende dagen krijg je hier vervolg oefeningen op. Ik kan al wel verklappen dat de tekst van de oefening hetzelfde blijft. We gaan alleen variatie aanbrengen in de methode waarop jij je stem gebruikt.

Tot morgen bij de volgende oefening.

Liefs!


Werken aan je stem

Voordat we gaan beginnen met de stemoefeningen, wil ik eerst nog een paar regels met je delen, die belangrijk zijn om je stembanden gezond te houden. Dit omdat je stembanden, net zoals je andere banden ook geblesseerd kunnen raken.

Een paar belangrijke stemregels zijn:

  • Altijd ontspannend werken aan je stem
    Net zoals je andere lichaamsdelen gaat opwarmen, moet je ook in ontspanning werken aan je stembanden. Probeer daarom alles, wat met je stem te maken heeft, te ontspannen.
  • Ga niet drukken!
    Wanneer je ook maar iets onaangenaams voelt, stop dan die dag met de stemoefeningen. Je stembanden gaan letterlijk trainen en dat moet op een gezonde manier gebeuren.
  • Zorg dat je ademhaalt vanuit je buik
    Hierdoor ga je (iets meer) voorkomen dat je gaat knijpen in je keel. Wanneer jij iets in je keel voelt aanspannen, dan moet je rustig aan doen. Het moet zeg maar ‘natuurlijk’ gebeuren zonder druk.


Copyright © 2020,  Echt Presenteren   I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy