VideoScript 1 Copy

KOP:

Verrassende inleiding:
Leren presenteren...
Vaak word er aan mij gevraagd: geef jij trucjes en dan zeg ik nee: want wat ik doe, dat kan ik jou niet letterlijk gaan vertellen.


ROMP:

1.: Hoe ik spreek, wat ik doe met mijn armen, wanneer niet en wanneer wel dat kan ik niet zeggen. Ik ben gewoon mezelf en ik doe eigenlijk altijd maar wat. Het is de bedoeling dat jij dat ook gaat doen. Dat jij jezelf niet serieus gaat nemen en dat jij gewoon jezelf kan zijn.

Want het gebeurt dat jij over je eigen woorden valt, het gebeurt dat jij is weg gaat kijken of het gebeurt dat je toch onbewust aan je haren zit.

Dat gebeurt...


2.: Op het moment, dat jij jezelf niet zo serieus neemt, dan valt het wel mee. Hoe vaak kun jij je irriteren als er bijvoorbeeld zo'n haakje uit je jasje net over je shirt te zien is.

Dan denk ik: ja ik zie dat niet eens, want ik kijk naar jou, maar jij als de persoon in kwestie kijkt naar zichzelf.  Ja, die ziet dat, die ziet dat lintje uit het jasje hangen en de irriteert zich daaraan. Daarom zou diegene al niet de video opnemen, maar ja je ziet dat lijntje, NOU EN, dan zie je dat lijntje, wat maakt dat uit? Het gaat erom dat jij gaat zitten voor de camera en dat jij jouw presentatie gaat opnemen.


3.: Als ik mezelf terugkijk, dan lach ik vaak om mezelf. Mijn zinnen kloppen dan niet of ik trek een raar gezicht of mijn hand valt net uit beeld en dan denk ik: Ja, ik kan van al deze kleine dingetjes dat ik verkeerd doe echt balen. ‘Oooh, waarom doe ik dat nou zo?

Of ik denk: Ja zo ben ik! ‘What you see, is what you get!’ Vaak zeggen we dat tegen anderen, what you see is what you get, maar ho maar als het echt over jou gaat. Dan is het nee, dat kan niet! ‘LET IT BE’


STAART:

Samenvatting:
Wees wie je bent, durf echt te presenteren. Laat jezelf zien, waardoor de kijker ook echt gaat denken: hé zij is het echt. Zij doet zich niet als iemand anders voor. Ze heeft niet een masker op, nee ze is puur. Dit is wat we willen, we willen een authentieke spreker zijn en dat kan alleen maar als jij jezelf bent!

Afsluiter:
Misschien is de eerste stap: geloven in jezelf. Geloof dat jij plaats kan nemen voor de camera. Ik durf het toch ook, dan kun jij toch ook? Ik wens jou succes en vooral veel plezier bij ja bij jezelf niet zo serieus te nemen voor de camera!


Wat valt erop aan dit script?

Jezelf voorstellen en het delen van het onderwerp

Beide onderdelen van De Kop-Romp-Staart Methode zijn in de video overgeslagen. Hiervoor heb ik gekozen, omdat ik puur één doel voor ogen had: Mijn boodschap delen op een persoonlijke manier. En voordat ik het bewust door had zat ik al in ‘De Romp’. Mocht dit bij jou ook een keer het geval zijn, ga dan gewoon door. Stoort het jou, dat ik deze twee onderdelen heb overgeslagen?

Geen Call-To-Action

Omdat dit een persoonlijke videoboodschap was, die ik met mijn kijker wilde delen vond ik het niet gepast om reclame te maken. Dit omdat ik ze puur wilde laten denken over mijn eigen tekst. De boodschap delen vond ik belangrijker dan reclame te maken.  Wat ik eventueel er wel aan toe had kunnen voegen was: Onder deze video staat een link naar het artikel - ................. Dit artikel sluit naadloos aan op deze video.

Liever kort en krachtig, dan lang en langdradig

Voor mijn doen, is dit een vrij korte video. Ik had hier nog veel meer over kunnen zeggen, alleen vraag je je dan af: wat wil je bereiken met deze video? Ik wilde puur mijn kijker in een ‘denkmodus’ krijgen, zodat ze wellicht sneller voor de camera gaan en hun eigen video opnemen. Soms is kort, ook gewoon fijn.