0% Complete
0/19 Steps

Video uploaden Copy

Module Progress
0% Complete

Hoe upload je een video?

Yes, eindelijk ga je vandaag aan de slag om je video's te publiceren op je eigen YouTube kanaal. Alle stappen die je vandaag gaat uitvoeren, gelden voor al je toekomstige video's. Nu je dit straks eenmaal kent, scheelt het behoorlijk veel denk & werk tijd.

Stap 1: Video uploaden

Bovenaan de rechter kant zie je deze drie pictogrammen naast je Google profielfoto staan. Druk op het video icoontje met een plusje erin. Vervolgens klapt er een kleine opsomming uit en druk  op 'video uploaden'.

Stap 2: Upload jouw videobestand

Druk op de blauwe knop en kies het juiste videobestand uit die jij nu wilt uploaden.

Stap 3: Upload jouw video bestand

Vervolgens kun je een titel en beschrijving over je video invullen. Zet de belangrijkste woorden vooraan in zowel de titel als de beschrijving.
  • Video's:
    Bij de andere video's is het zeker verstandig om erbij te vermelden waarover de video gaat en waar ze meer informatie over het onderwerp kunnen vinden. Dit mag absoluut met een link zijn naar bijvoorbeeld een artikel of websitepagina.
  • Kanaal trailer:
    Bij je kanaal trailer is het handig om jouw pitch erbij te schrijven. Hierdoor krijgt ook de onbekende kijker een beter beeld op welk kanaal (van wie) ze terecht gekomen zijn.

Stap 4: Thumbnail uitkiezen

Een thumbnail is eigenlijk een videocover. Deze is te zien als je de url van je video op een andere website deelt of als een kleine afbeelding op YouTube. In beide gevallen is het wel fijn dat hij er professioneel uitziet.
Als je de thumbnail uitkiest die YouTube voor je heeft geselecteerd, zijn de uitgekozen screenshots nooit de mooiste van je video. Daarom kan je ook je eigen thumbnail afbeelding uploaden.
Ook kun je ervoor kiezen, dat je je thumbnail zelf gaat ontwerpen. Zorg er dan voor dat deze in het verlengde staat van je bannerafbeedling. Deze heb je in de eerste les gemaakt.

Stap 5: Wie is jouw publiek?

In verband met kinderen vraagt YouTube je voortaan bij elke video die je upload voor wie hij geschikt is.

Is het echt interessant voor kinderen om naar te kijken of is hij puur voor een volwassen publiek? 

Stap 6: Playlist & video elementen overslaan

Playlist en de video elementen gaan we in andere lessen uitgebreid behandelen.

Je kunt gewoon onderin op 'volgende' drukken.

Stap 7: Direct publiceren

Bij elke video kun je ervoor kiezen om hem direct te publiceren of in te plannen voor een ander moment.