2 Positie op het podium

Ga je thuis op je favoriete plek je video opnemen of ben je toevallig op locatie? Beide is zeker leuk voor je video. Als je op locatie bent is het vrij logisch dat je het zou filmen met je telefoon. Alleen wat doe je thuis op je locatie? Gebruik je dan ook de telefoon of kies je dan liever voor je webcam? Graag deel ik van beide apparaten de voordelen. Zo kun je op elk moment kijken welke het beste voor jou is.

Telefoon

Camera stand

De stand van de camera kun je dwars of rechtop houden. Tip: Als je dwars gaat opnemen is het verstandig om je ‘schermrotatie’ aan te zetten. In dit geval kan je telefoon automatisch van stand veranderen tijdens je opname.

Mee bewegend
Door het gebruik van je telefoon kan je snel en makkelijk van plek veranderen. Of zelfs iets van dichtbij laten zien. Tip: Probeer je telefoon wel zo stil mogelijk te houden, zodat hij niet continue aan het bewegen is. Hiervoor is een selfie-stick een perfecte oplossing.


Locatie
Een filmpje kun je overal opnemen. Tip: Houdt rekening met je internet verbinding of wifi die je wilt gebruiken.


Laptop

Steady
Door een laptop te gebruiken heb je geen bewegend beeld tijdens het opnemen. Je kunt de laptop tevens op diverse en verschillende plekken neerzetten.

Groot beeld om naar jezelf te kijken
Tijdens het opnemen kun je gericht in de camera kijken en hiermee oogcontact maken met de kijker. Verder kan je goed zien wat je zelf doet.

Externe materialen inzetten
Aan de laptop kun je een externe microfoon en een webcam koppelen. Zo ben je beter te verstaan en heb je mooier beeld. Dit geldt alleen wanneer je laptop al ouder is en dat je door de webcam de pixels (kwaliteit van de opname) verhoogd.