1 De Kop-Romp-Staart Methode Copy

De onderdelen van deze methode

Kop

Verrassende opening
Start je video met een spontane en energieke inleiding. De kijkers worden hierdoor positief verrast, waardoor ze gestimuleerd worden om aandachtig naar je te luisteren. Je maakt ze nieuwsgierig naar meer!

Jezelf voorstellen
Introduceer jezelf kort en laat weten wat je expertise en je vak is. Leg het er niet te dik bovenop, want dat zullen de kijkers je niet in dank afnemen. De kijkers bekijken je video immers voor zichzelf dus stel hen dan ook centraal.

Over welk onderwerp gaat jouw video?
Deel je presentatie onderwerp  doel met de kijkers. Zo weten zij wat ze kunnen verwachten.

Romp

De onderdelen die je gaat behandelen
Als het kan is het verstandig om een aantal onderdelen te verwerken in je video. Elk onderdeel staat in het teken van het bereiken van je doe en te vertellen over je boodschap. 

Interactie
Ook in de video kun je interactie toevoegen. Je kan openvragen stellen aan de kijkers, waardoor zij voor zichzelf gaan nadenken. Je inspireert en motiveert hen hierdoor.  

Staart

Samenvatting
Bij elke presentatie is het goed om af te sluiten met een samenvatting. Maak een samenvatting van ongeveer vijf zinnen. Herhaal je boodschap met andere woorden dan in de romp, want de kijkers houden niet van herhaling!

Algemene vragenronde
Deze ronde kan je heel goed doen wanneer je een live video opneemt. Anders kun je altijd vertellen over de optie onder de video. Op Social media & YouTube bijvoorbeeld kan je onder elke video reageren. Zo krijg jij ook weer de mogelijkheid om weer terug te reageren.

Pitch-Sale & Call-To-Action
Introduceer kort een gerelateerd product en geef ze een actie waar ze meer informatie hierover kunnen vinden.

Afsluiter
Sluit de video krachtig af. Wat worden de laatste woorden die jij deelt met de kijkers?